Lilla Turkiet - kan bokas hemifrån

En resa till Turkiet bjuder på många olika upplevelser. Vissa vill sola och bada medan andra vill äta gott, men förmodligen är de flesta intresserade i hur vardagslivet på landsbygden egentligen fungerar. Dagens tur ger en inblick i det. Turkisk brunch ingår.

I Turkiet finns det ett antal distrikt och regioner, Manavgat är en av dem. Manavgat är inte bara namnet på distriktet utan också på den största staden i området. Staden har ca 75.000 invånare och här finns gott om liv och rörelse. Eftersom Turkiet är ett muslimskt land finns det flera moskéer och minareter, och vi besöker givetvis en av de ståtligaste i området. Külliyemoskén har färgrika och detaljerade dekorationer som imponerar besökaren. Moskén är beundransvärd och lockar besökare de flesta tider på dygnet. Något som är desto mer rofyllt är den mindre, lokala moskén i byn Sihlar. Vi gör ett besök här och får träffa en av byns äldsta kvinnor i hennes eget hem. Här bjuds det på lokala specialiteter och vi får en inblick i landsbygdslivet i Turkiet. Tillåter tiden, kommer vi också att se de antika ruinerna vid Lyrbe. De ligger till stor del gömda bland pinjeträden. Vi ska naturligtvis njuta av mat under dagen, och brunchen intas vid Manavgat-floden. Här avslutas också dagen med egen tid på den myllrande basaren, där allt mellan himmel och jord går att fynda. Under den här dagen får du ta del av vardagslivet i Turkiet, där det finns något att uppleva för alla.

Boka hemifrån: Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”. Mat och dryck: Turkisk brunch ingår. Drycker tillkommer. Tid: Heldag, ca kl. 09.00-16.00. Färdledning: Skandinavisktalande guide. Bra att ta med: Kamera, pengar, vattenflaska, behagliga kläder som täcker axlar och knän med hänsyn till moskébesöken Övrigt: På vissa helgdagar kan det finnas restriktioner för besök i moskéer.

Ca pris vuxen 28
Ca pris barn 18
Valuta EUR