Escape to Cool – kan bokas hemifrån

En heldag med vacker natur, svalkande flodbad och ett spännande besök i en av världens djupaste droppstensgrottor, Dimcaygrottan. Lunch ingår. Entré till grottan ingår inte.

Vi kör genom vacker natur, på branta bergsvägar och smala små stigar. Kameran kommer ofta till flitig användning. Dagen startar med ett besök i Dimcaygrottan, som är en av världens djupaste droppstensgrottor. Detta naturfenomen har det tagit naturen flera miljoner år att skapa. Här är det även en utsiktspunkt uppbyggd, där vyerna både över berglandskapet och mot Alanya är enastående vackra. Vi kör sedan ner till en lokal fruktträdgård. Promenerar i trädgården och njuter av dofter, färger och smaker. Därefter fortsätter vi uppför, längs med Dimcayfloden för att se den imponerande Dimacaydämningen. Vi stannar vid en av de stora restaurangerna och äter lunch. Till lunchen serveras grillat, och det finns även vegetariskt alternativ. Efter maten finns tid att koppla av och njuta av solen och det ges även möjlighet för bad i det svalkande flodvattnet. På den här turen står den fantastiska naturen i fokus.

Boka hemifrån: Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”. Mat och dryck: Lunch ingår, drycker tillkommer. Entré: Entré till vissa sevärdheter ingår (entré till grottan ingår inte, ca 13,5 lira). Tid: Halvdag, ca kl. 09.00-16.00. Färdledning: Skandinavisktalande guide. Bra att ta med: Badkläder, badlakan/handduk, solkräm, vattenflaska, solglasögon, keps, och bekväma skor. Övrigt: Många trappor och nivåskillnader. Personer med någon typ av rörelsehinder bör därför rådfråga Ving/Spies eller Tjäreborg-värden/guiden innan bokning. På denna utflykt deltar gäster från både Side och Alanya, vilket innebär att vi har upphämtning på båda resmålen. Detta kan påverka transporttiden till och från utflyktsmålet. Priset på utflykten varierar något beroende på vilket resmål du bor på.

Ca pris vuxen 32
Ca pris barn 18
Valuta EUR