Dear Valued Guest, The Resort is closed during winter season. All activity programs including Restaurant menus will be uploaded shortly before the Resort opens for the summer.
Hamam från Side

Ett äkta turkiskt bad - Hamam - är ett måste för den som vill skämma bort sig själv!

En annorlunda upplevelse och ett roligt bidrag till semesterminnena är att prova det turkiska badet. Badtraditionernas rötter går långt tillbaka i den turkiska historien, och hamam används av både män och kvinnor. På offentliga hamam kan det på torsdagar vara fullt, när de turkiska männen vill "rena sig" inför fredagens moskébesök. Islam lägger stor vikt vid renlighet och man har byggt hamam i Turkiet sedan 1500-talet. Det började egentligen redan under romartiden då många städer i Turkiet grundades eller byggdes om av romarna, och en riktig romersk stad måste ha ett bad. När det östromerska riket föll, glömdes seden att bada på detta sätt bort. När det Ottomanska riket på 1500-talet blev stort och mäktigt togs seden upp igen och hamam uppstod. I dag badar män och kvinnor åtskilda i vissa hamam, kvinnor oftast på förmiddagen och männen på kvällen. När det är möhippa eller svensexa samlas man gärna i hamam, före festföremålets sista äventyrliga kväll som ogift. Man börjar i marmorbastun och låter kroppen värmas upp och sköljer sig med varmt vatten. Därefter lägger man sig ner på varma marmorskivor och blir skrubbad och tvättad över hela kroppen. Hela kroppen får samma behandling. En ny, skönt vilsam känsla sprider sig. Sedan följer en helkroppsmassage med olja, för att göra den nyskrubbade huden ännu lenare. Nu är man mjuk och len som en babystjärt, redo att fortsätta semesterns sol och bad med fräsch, stimulerad hud. Tänk på att solen tar starkt efter besöket på hamam. Obs! Oftast är det turkiska män som står för skrubbning och massage. Du ska alltid behålla dina badkläder på, och har själv lov att bestämma vad du tycker är behagligt. Var uppmärksam på att hamam kan upplevas som intim då skrubbningen görs väldigt grundligt. Önskar du inte full massage eller tycker att massören är för närgången, ge omedelbart besked – det viktigaste är att du njuter av upplevelsen.

Turen inkluderar: Bastu, skrubbning/peeling, oljemassage, skummassage samt lån av handduk. Måltider och dryck: Ingår inte. Tid: Halvdag Färdledning: Engelsktalande guide Bra att ta med: Badkläder

Ca pris vuxen 24
Ca pris barn 12
Valuta EUR