Praktfulle Pamukkale – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en utflukt til praktfulle Pamukkale og opplev områdets spennende historie! Lokal frokost er inkludert (drikke kommer i tillegg).

Ifølge legenden var det helten Telefos som grunnla byen Pergamon. Denne byen var en av Lilleasias store knutepunkter. Det fantes egentlig ingen andre steder som overgikk Pergamon når det kom til størrelse, skjønnhet og kultur. Telefos og hans kone Hiera ble tilbedt av byens innbyggere. Hennes kult vokste seg større og slo etter hvert rot i regionen Frygia, som ligger sentralt i dagens Tyrkia. Denne regionen ble med tiden hjemstedet til kong Midas, som visstnok gjorde alt han tok i til gull. Troen på Hiera besto i mange år og byen Hierapolis ble etter hvert grunnlagt ved de kalkholdige kildene som i dag kalles Pamukkale. Hierapolis ble snart et sentrum for legekunsten, og de spesielle kildene spilte en sentral rolle for å bekjempe sykdom. Folk kom fra nær og fjern for å besøke byen og bassengene som med tiden ble bygget på fjellet. Den dag i dag kan man besøke begge to. Hierapolis er nå en arkeologisk utgravning som vitner om en svunnen tid og dens storhet. Her kan man oppleve datidens varmtvannsbad, majestetiske bygninger og det imponerende teateret. De varme kildene eksisterer fortsatt og er en opplevelse utenom det vanlige. Det kalkrike vannet har med tiden skapt avleiringer på siden av fjellet, og nå er hele området dekket av hvite kalkformasjoner og ser nærmest ut som bomull med turkisfarget vann. "Pamukkale" betyr faktisk "bomullsslottet". Området er på mange måter en merkelig, men interessant kombinasjon av historie og avkobling. Stedet er i dag et av Tyrkias mest kjente og en opplevelse du ikke bør gå glipp av i ferien.

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du allerede har bestilt. Mat og drikke: Lokal frokostallerken er inkludert (drikke kommer i tillegg). Det er mulig å kjøpe lunsj langs veien. Tid: Lang heldagsutflukt. Avreise fra Alanya ca. 03.30-04.00. Fra Side ca. 04,30-05.00. Fra Belek ca. 05.00 og ca. 06.00 fra Antalya. (I Pamukkale og Hierapolis ca. 12.30–15-30). Guide: Engelsktalende guide. Kjekt å ha med: Kamera, vannflaske, penger, badetøy og håndkle. Øvrig: Pamukkale er ikke å anbefale for rullestolbrukere eller personer med redusert mobilitet. Vil du bade i Kleopatras basseng ved Hierapolis koster det 35 lira pr. person. Vi anbefaler gode sko og behagelige klær på utflukten.

Ca. pris voksen 60
Ca. pris barn 35
Valuta EUR