Dear Valued Guest, The Resort is closed during winter season. All activity programs including Restaurant menus will be uploaded shortly before the Resort opens for the summer.
Hamam - Side

Aidossa turkkilaisessa saunassa - Hamamissa - on mukava hemmotella itseään!

Turkkilainen sauna on erilainen ja mukava kokemus, joka säilyy muistoissasi pitkään. Kylpyläperinteellä on juurensa syvällä Turkin historiassa ja hamameista voivat nauttia niin miehet kuin naisetkin. Yleisissä hamameissa voi olla torstaisin ruuhkaista, sillä turkkilaiset miehet haluavat "puhdistautua" ennen perjantain moskeijaan menoa. Islam painottaa puhtautta ja hamam-kylpylöitä on ollut Turkissa 1500-luvulta alkaen. Niiden rakentaminen aloitettiin oikeastaan jo roomalaisajalla, kun roomalaiset perustivat tai rakensivat uudelleen monet Turkin kaupungeista. Ja jokaisessa kunnon roomalaisessa kaupungissa tuli olla kylpylä. Vähitellen itäroomalainen valtakunta rapistui ja tapa unohdettiin. Kun ottomaanien valtakunta 1500-luvulla alkoi kukoistaa, nousivat kylpylät uudelleen suosioon. Tänä päivänä kylpevät turkkilaiset miehet ja naiset joissakin hamameissa eri aikoihin, naiset usein aamupäivällä ja miehet illalla. Myös polttareita vietettäessä kokoonnutaan usein hamamiin juhlistamaan naimisiin menevän viimeistä iltaa naimattomana. Aluksi lihaksia lämmitellään marmorisaunassa ja sen jälkeen keho huuhdellaan lämpimällä vedellä. Tämän jälkeen asettaudutaan marmorialustalle ja koko vartalo hangataan ja pestään. Uskomaton ja ihanan rauhoittava tunne levittäytyy kaikkialle kehoosi. Ja lopuksi koko vartalo hierotaan vielä öljyllä. Nyt ihosi on pehmeä ja joustava, ja olet valmis jatkamaan lomaa aurinkoa ottaen ja uiden. Mutta huomioi kuitenkin, että käsittelyn jälkeen ihosi voi palaa herkemmin. Huom! Usein pesun ja hieronnan suorittavat turkkilaiset miehet ja kuorinta tehdään todella perusteellisesti. Saat pitää uimapuvun päällä koko käsittelyn ajan. Mikäli et halua koko hierontaa tai hieronta tuntuu epämiellyttävältä, kannattaa asiasta ilmoittaa välittömästi. Tärkeintä on, että kokemus on miellyttävä.

Retken hintaan sisältyy: Sauna/hamam, kuorinta/peeling, öljyhieronta, vaahtohieronta sekä pyyhe. Ateriat ja juomat: Eivät sisälly hintaan Retken kesto: Puoli päivää Opastus: Omatoimiretki Ota mukaan: Uimapuku

Aikuiset n. 24
Lapset n. 12
Valuutta EUR