Maaginen Kappadokia - lentäen - Voidaan varata jo ennen matkaa

Kappadokian maagiset maisemat siintävät Taurusvuoriston jatkeena Keski-Turkissa. Kappadokia on mukana Unescon maailmanperintölistalla, ja jo vuosikymmenien ajan kävijät ovat vaikuttuneet sen ainutlaatuisesta ympäristöstä ja mahtavista kalliomuodostelmista. Maisema on kuin suoraan jostain elokuvasta, jossa ollaan kaukaisella planeetalla. Ruoka ja juomat eivät sisälly hinaan.

Antiikin aikana alue oli oma kuningaskuntansa, jolla oli oma hallitsija, lainsäädäntö ja omaperäistä arkkitehtuuria. Paikalliset asukkaat huomasivat jo aikaisin, että alueen pehmeää maa-ainesta oli helppo työstää, ja taloja tehtiin louhimalla koloja kallioihin. Alueen kallioperä koostuu useista kivilajeista, ja huomattava osuus siitä on laavakiven, hiekkakiven, kalkkikiven ja muiden lajien sekoitusta. Lisäksi maiseman muodostumiseen ovat vaikuttaneet alueella useita miljoonia vuosia sitten olleet vesimassat. Lopputuloksena on mahtava mielikuvitusmaisema, jossa kivet voivat muistuttaa esimerkiksi valtavia sieniä ja suippomaisia torneja. Tässä karussa maisemassa on mielenkiintoista ja henkeä salpaavaa katseltavaa joka puolella. Kappadokiassa vierähtää helposti muutamakin päivä, jos tulet tänne bussilla. Lentäen voit lähteä päiväretkelle, jonka aikana pääset kokemaan alueen kohokohdat. Käymme muun muassa maanalaisessa kaupungissa, Göremen laaksossa, kalliotaloissa ja ihastelemme suippoja kivimuodostelmia, joita paikalliset kutsuvat keijujen savupiipuiksi. Retkiohjelma on hyvin tiivis ja monipuolinen, ja tämä alue on ehdottomasti käymisen arvoinen.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta. Ruoka ja juoma: Eivät sisälly hintaan. Alueella on hyvät mahdollisuudet syödä lounasta ja illallista. Kesto: Pitkä kokopäiväretki, lähtö Alanyasta n. klo 04.00-04.30, Sidestä n. klo 04.00-05.00, Belekistä n. klo 05.00 ja Antalyasta n. klo 06.00 (Kappadokiassa noin klo 10.00-21.00). Opastus: Kappadokiassa on englanninkielinen opastus. Kuljetukset lentokentältä ja takaisin ilman opasta. Hyvä ottaa mukaan: Kamera, käteistä, mukavat vaatteet ja hyvät kengät. Viileämmän vuoristoilman vuoksi mukaan kannattaa ottaa myös lämpimät vaatteet. Muuta: Retkelle osallistuminen tulee perua viimeistään 24 tuntia ennen retken alkua. Muussa tapauksessa maksua ei palauteta syystä riippumatta. Sairaustapauksissa ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi.

Aikuiset n. 195
Lapset n. 195
Valuutta EUR