Silkkitien vaellus

Lähde mukaan vaeltamaan historialliselle Silkkitielle, jota pitkin aikoinaan kulkivat roomalaiset, kiinalaiset ja arabialaiset kauppiaat sekä myös Marco Polo. Retken hintaan sisältyy kevyt lounas.

Silkkitien historia ulottuu aina vuoteen 750 eKr. asti, jolloin kiinalaisten matkaajien kerrotaan tehneen kauppaa Bysantissa (nykyisessä Istanbulissa). Reittejä kulki useita Turkin ja Arabian alueiden läpi, ja ne päättyivät Kiinaan, josta myös suurin osa tavaroista tuli. Kaupankäynti jatkui Rooman valtakunnan aikaan, ja silloin myös tien varrelle rakennettiin sotilaallisia puolustustukikohtia. Roomalaiset myös laajensivat teitä ja antoivat niille nimen Via Sebaste – Keisarin tie. 1200-luvulla sen ajan tunnetuin seikkailija Marco Polo onnistui matkaamaan koko tämän tien halki aina Kiinaan asti. Marco Polo lähti liikkeelle Venetsiasta ja jäi Kiinaan lähes 24 vuoden ajaksi. Hänen ansiostaan koko maailma sai käsityksen siitä, millaista elämä Kiinassa oli. Silkkitien vaelluksella lähtö- ja lopetuskohdan löytäminen on vaikeaa, joten siksi vaellusretki on hyvä vaihtoehto. Suuntaamme yhdessä ylös Taurusvuorelle, jossa osa reiteistä on edelleen täysin koskemattomia. Vaelluksella kuljetaan Örep Durukista Aksekiin, ja matkalla ohitamme Sarihacilarin kylän. Täällä on satoja vuosia vanhoja taloja, jotka on rakennettu perinteiseen tyyliin kivestä ja puusta. Maisemat ovat matkan varrella karuja ja koostuvat lähinnä vuorista ja tuulen taivuttamista puista ja pensaista vuoristoilman luodessa miellyttävän lämpötilan. Historiallisissa jalanjäljissä vaeltaminen on ainutlaatuinen elämys, halusitpa sitten lähteä vaeltamaan saadaksesi liikuntaa tai aistiaksesi historian havinaa.

Varaa jo etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta. Ruoka ja juoma: 2 x 50 cl vesipullo ja kevyt lounas sisältyvät hintaan. Pysähdymme hedelmämarkkinoilla matkalla Örep Durukiin. Eväitä on mahdollista ostaa myös lähtöpaikasta. Kesto: Puolipäiväretki, noin klo 09.00-15.00. Opastus: Suomenkielinen opastus. Hyvä ottaa mukaan: Kamera, käteistä, hyvät ja mukavat kengät, vaellusvaatteet, vesipullo. Muuta: Maasto on mäkistä, ja reitti kulkee välillä kivi- ja sorapolkuja pitkin. Vaelluksen pituus on noin 7-8 kilometriä. Sarihacilarin kylässä, noin puolessa välissä matkaa on WC:t.

Aikuiset n. 38
Lapset n. 22
Valuutta EUR