Vaikuttava Istanbul - lentäen - Voidaan varata jo ennen matkaa

Istanbul on kaupunki, jossa itä ja länsi kohtaavat. Tämän retken aikana pääset tutustumaan kaupungin kultajyviin – Siniseen moskeijaan, Topkapin palatsiin ja mauste- eli egyptiläiseen basaariin. Retkeen ei sisälly aterioita.

Tunnelmaa, energistä menoa, ihmisvilinää, historiaa, mystiikkaa ja paljon muuta. Istanbul on monipuolinen kaupunki, jossa on todellakin kaikkea, ja vaikka kyseessä ei olekaan Turkin pääkaupunki, Istanbul on ehdottomasti tämän maan keskus. Istanbulin keskustassa voit astia historiallisen ja mystisen tunnelman kävellessäsi kaupungin isompia ja pienempiä katuja pitkin. Täällä on kauppoja, joissa myydään tuoksuvia mausteita, lamppuja ja mattoja. Istanbulissa shoppailuun voi käyttää loputtomasti aikaa, mutta kiertely ja katselu ovat elämys jo itsessään. Kaupungin tunnetuilta maamerkeiltä on mahdoton välttyä. Keskustassa on vanha konstantinopolin hippodromi, joka sijaitsee lyhyen matkan päässä sulttaani Ahmedin Siniseltä moskeijalta. Moskeija on rakennettu vuonna 1609, ja siinä on jopa kuusi minareettia, mikä oli siihen aikaan harvinaista ja aiheutti kritiikkiä pöyhkeää sulttaania kohtaan. Moskeija on identtinen Mekassa sijaitsevan suurmoskeijan kanssa. Sininen moskeija on edelleen tunnettu yhtenä maailman ikonisimmista uskonnollisista rakennuksista. Lyhyen kävelymatkan päässä täältä on sulttaanin asuntona toiminut Topkapin palatsi. Täällä voit ihastella mahtavaa arkkitehtuuria ja kuvitella, miltä entisaikojen hovielämä näytti. Istanbulissa on myös egyptiläinen basaari, jossa on myynnissä kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä. Täällä on värikkäitä kankaita, tuoksuvia mausteita ja vilkasta ihmisvilinää, mikä tekee basaarissa kiertelystä mielenkiintoisen elämyksen.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta. Ruoka ja juoma: Ruoka ja juomat eivät sisälly retken hintaan. Istanbulissa on lukuisia mahdollisuuksia ostaa syötävää ja juotavaa. Kesto: Pitkä kokopäiväretki, lähtö Alanyasta n. klo 02.30-03.30, Sidestä n. klo 03.00-04.00, Belekistä n. klo 03.50 ja Antalyasta n. klo 04.50 (Istanbulissa n. klo 09.00-20.00). Opastus: Englanninkielinen opastus Istanbulissa. Lentokenttäkuljetuksissa ei ole mukana opasta. Hyvä ottaa mukaan: Kamera, käteistä, mukavat kengät, kävelemiseen sopiva vaatetus. Moskeijassa vieraillessa olkapäiden ja polvien tulee olla peitettyinä. On hyvä huomioida, että paikan päältä ei välttämättä voi lainata asusteita. Muuta: Retkelle osallistuminen tulee perua viimeistään 24 tuntia ennen retken alkua. Muussa tapauksessa maksua ei palauteta syystä riippumatta. Sairaustapauksissa ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi. Mahdollisuus osallistua Bosporinsalmen illallisristeilylle. Risteilyn hinta on 49 euroa per henkilö, ja voit varata sen Istanbulin oppaan kautta.

Aikuiset n. 165
Lapset n. 165
Valuutta EUR