Upea Pamukkale - Voidaan varata jo ennen matkaa

Lähde retkelle tutustumaan upeaan Pamukkaleen ja sen monipuoliseen historiaan. Paikallinen aamiainen sisältyy hintaan, juomat ostetaan erikseen.

Tarinan mukaan Telefos perusti Pergamonin kaupungin, joka oli yksi Anatolian alueen tärkeistä solmukohdista. Yksikään toinen kaupunki ei vetänyt vertoja Pergamonille, mitä tuli sen kokoon, kauneuteen ja kulttuuriin. Kaupungin asukkaat jumaloivat Telefosta ja hänen vaimoaan Hieraa. Hieran suosio kasvoi jatkuvasti ja saavutti vähitellen Fryygian alueen, joka sijaitsi nykyisen Turkin keskellä. Alueesta tuli sittemmin kuningas Midaksen kotipaikka, ja kerrotaan, että kaikki, johon Midas koski, muuttui kullaksi. Hieran suosio kesti useita vuosia ja vähitellen kalkkipitoisten lähteiden äärelle perustettiin Hierapoliksen kaupunki, ja nykyään tämä paikka tunnetaan nimellä Pamukkale. Hierapoliksesta tuli pian lääketieteellinen keskus, ja näillä erityisillä lähteillä oli keskeinen rooli sairauksien ehkäisemisessä. Ihmisiä saappui läheltä ja kaukaa tutustumaan kaupunkiin ja ylhäällä vuoristossa oleville luonnonaltaille. Vielä nykyäänkin on mahdollista vierailla sekä kaupungissa että altailla. Hierapoliksen arkeologiset kaivaukset kertovat menneistä suuruuden ajoista. Täällä voit entisaikojen tapaan uida lämpimässä kalkkipitoisessa vedessä, ihailla majesteetillisia rakennuksia ja vaikuttavaa Hierapoliksen teatteria. Kalkkipitoinen vesi on aikojen kuluessa muodostanut kerroksia vuorenrinteeseen, ja koko alue on nykyään upeiden kalkkimuodostelmien peitossa, mistä tulee puuvillamainen vaikutelma yhdistettynä turkoosiin veteen. Pamukkale tarkoittaakin "puuvillalinnaa". Alue on mielenkiintoinen ja ainutlaatuinen yhdistelmä historiaa ja rentoutumista. Historia on läsnä antiikin ajan Hierapoliksen kaivauksissa, ja rentoutumaan pääset Pamukkalen ihanissa lähteissä. Pamukkale on nykyään yksi Turkin tärkeimmistä nähtävyyksistä ja ehdottomasti vierailemisen arvoinen kohde.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta. Ruoka ja juomat: Paikallinen aamiaislautanen sisältyy hintaan, juomat ostetaan erikseen. Lounasta on mahdollista ostaa matkan varrella. Kesto: Pitkä kokopäiväretki, lähtö Alanyasta n. klo 03.30-04.00, Sidestä n. klo 04.30-05.00, Belekistä n. klo 05.00 ja Antalyasta n. klo 06.00 (Pamukkalessa ja Hierapolisissa n. klo 12.30-15.30). Opastus: Englanninkielinen opastus. Hyvä ottaa mukaan: Kamera, vesipullo, mukavat vaatteet, käteistä, hyvät kengät, uimavarusteet ja pyyhe. Muuta: Emme suosittele retkeä pyörätuolilla liikkuville tai jos sinulla on muita liikuntaesteitä. Kleopatran altaaseen on pääsymaksu 35 liiraa/henkilö.

Aikuiset n. 60
Lapset n. 35
Valuutta EUR